Archiv článků - MAGAZÍN

Post
Zajímavosti 10.4.2019

Vytvořme společně velikonoční rekord aneb Nejvíc krajových pojmenování pro pomlázku

Ty nejlepší tradice bývají inspirací k řadě zajímavých počinů. Velikonoce jsou především nejdůležitějšími křesťanskými svátky, ale také velkou lidovou oslavou příchodu jara. Muzeum rekordů a kuriozit vyhlašuje pokus o společný zápis do České knihy rekordů.


Post
Zajímavosti 9.4.2019

Zatoulaná Ara Dorotka přistála na rameni holčičky, spletla si své majitele

Netradičně skončila nedělní procházka pro rodiče a jejich dcerku. Té na rameni přistál velký červeno-modro-zelený papoušek.


Post
Dům, byt, zahrada 4.4.2019

Zahrádkářská sezóna začala. Jak vybírat rostliny, aby vydržely?

Češi patří k opravdovým milovníkům zahradničení. Bylinky, ovoce, zeleninu nebo květiny pěstuje kolem 70 procent Čechů.


Post
Gastronomie 3.4.2019

Superpotravina přímo z kurníku, jak číst informace na vejcích

Pomlázka, beránek a vajíčko, typické symboly českých Velikonoc, bez kterých to zkrátka nejde. Za několik let by to mělo ale vypadat jinak, ač změna nebude patrná na první pohled.


Post
Krása a zdraví 4.2.2019

Canisterapie: léčba psí láskou pomáhá dětem

Rodiče, kteří doma nechtějí domácí mazlíčky, jsou možná sami proti sobě. Zvířata totiž dětem pomáhají v přirozeném motorickém i citovém vývoji, učí je zodpovědnosti a zklidňují hyperaktivní neposedy.


Post
Gastronomie 10.1.2019

Prazdroj nechá vybrat lidi, jaké pivo má uvařit

Plzeňský Prazdroj přichází s další novinkou v rámci svého programu Volba sládků. Nyní nechá samotné spotřebitele, aby si zvolili, jaké pivo chtějí uvařit. To pak nabídne během června ve více než dvanácti stovkách tuzemských hospod a restaurací.


Post
Zajímavosti 9.1.2019

Do České republiky zasahuje šestnáct vlčích teritorií

Šestnáct vlčích teritorií se alespoň částečně v roce 2018 nacházelo v České republice a až na jednu výjimku všechny v pohraničních horách. V deseti případech se jednalo o smečky, v pěti případech o vlčí pár, v jednom případě byl zmapován teritoriální vlk.


Post
Gastronomie 9.1.2019

Hlívová polévka na staročeský způsob

Potřebujete-li dostat vaše tělo zase do patřičné kondice, trochu vyčistit cévy a upravit váhu? K tomu nám bude nápomocná hlíva ústřičná.


Post
Gastronomie 4.1.2019

Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí

Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a vitamínu D.


Post
Gastronomie 19.12.2018

V bezlepkových těstovinách je lepek, prokázal test

Lidem s celiakií nebo alergií na lepek způsobuje konzumace potravin z běžné mouky zdravotní potíže. Nakupují proto bezlepkové potraviny, které jsou obvykle dražší než ty obyčejné.


Post
Sex a vztahy 11.12.2018

Manželství je pro většinu Čechů nedotknutelné

Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů.


Post
Gastronomie 8.12.2018

Nejlepší Svačina roku s Rio Mare je ze Slavkova u Brna

První místo v 6. ročníku gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare získala Aneta Vyhnánková z Integrované střední školy Slavkov u Brna.


Post
Gastronomie 8.12.2018

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.


Post
Gastronomie 4.12.2018

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.


Post
Gastronomie 20.11.2018

Zažijte Afriku uprostřed Prahy

Praha zažije velkou exotickou jízdu! Česko-ugandský food projekt Virunga.cz totiž přiveze to nejlepší ovoce z afrických políček, zahrádek a sadů. Přímo od drobných farmářů, tak jak to má být. Bez chemie, všechno zaručeně přírodní. Přijďte ochutnat to, co v místních supermarketech rozhodně nenajdete. Potěšení pro všechny smysly zaručeno.


Post
Gastronomie 20.11.2018

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.


Post
Krása a zdraví 20.11.2018

Nejčastější zimní zranění a jak se jim vyhnout

S nadcházející zimou je spojena řada typických úrazů. Stoupá počet zlomenin, naraženin a zranění kolenních kloubů. Nejhorší z nich vyžadují až šestiměsíční rekonvalescenci a končí s trvalými následky. Dá se takovým úrazům předejít?


Post
Gastronomie 12.11.2018

Pěší zónu Anděl zaplaví cukrovinky, dorty, sladké pokrmy, nápoje i delikatesy

Nechte si ve středu 14. listopadu na pěší zóně Anděl hýčkat své chuťové pohárky záplavou cukrovinek, dortů, sladkých pokrmů, nápojů a delikates.


Post
Krása a zdraví 10.10.2018

80 procent očních vad je léčitelných při včasném zachycení

Na letošní 10. říjen připadl Světový den zraku. U této příležitosti odborníci připomněli, jak důležitou roli v péči o zdraví očí hrají preventivní prohlídky. Přestože česká oftalmologie je na velice vysoké úrovni, k očnímu lékaři chodí pravidelně méně než třetina Čechů.


Post
Krása a zdraví 29.9.2018

Nachlazení děti trápí minimálně třikrát ročně

Více než polovina rodičů bojuje s nachlazením u svých dětí minimálně třikrát do roka. Celkem 15 % dětí pak trpí rýmou či bolestí v krku jedenkrát za měsíc a častěji.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>

PARTNEŘI

www.lerymed.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA